Blog

Sela&co / Nieuws  / Sela&Co koffie is Fair Chain

Sela&Co koffie is Fair Chain

Naast de bekende term Fairtrade hoor je de laatste tijd spreken over Fair Chain. Hiermee wordt bedoeld dat de hele keten van koffieboon tot kopje koffie op eerlijke principes gebaseerd is. Dit gaat nog een stuk verder dan Fairtrade die alleen een toeslag op de bonen geeft die zijn van de boeren koopt.

Het belangrijkste verschil is dat bij Sela&Co koffie het hele proces van branden en verpakken in Thailand zelf gebeurt. Hierdoor komt het grootste deel van de opbrenst bij de medewerkers in Thailand zelf terecht. Gewoonlijk komt maar 10 procent van de opbrengst in het land van herkomst terecht. Bij Sela&Co koffie is dit 59 procent.

Als meer koffieproducenten dit voorbeeld zouden volgen, hadden koffie producerende landen geen ontwikkelingshulp meer nodig. Ze zouden met de verkoop van hun koffie dan evenveel verdienen als zij nu aan ontwikkelingsgeld ontvangen.

Zo probeert Sela&Co koffie te laten zien dat eerlijke handel mogelijk is. Bovendien is Sela&Co koffie een biologische koffie en is het een kwaliteitskoffie en dat proef je.

No Comments

Post a Comment